Search
 • Adrian

GHID DE VACANTE PE YACHT - Oferta

Ce trebuie sa stii despre OFERTA pentru o Vacanta pe Yacht

Presupun ca ai reusit sa citesti postarea de ieri in care am vorbit despre Cererea de Oferta. Azi, prezentam in detaliu Oferta pe care o primesti, ce cuprinde, la ce trebuie sa fii atent/a si ce detlii suplimentare sa ceri.

Sa presupunem ca ai trimis deja cererea de oferta! Trebuie verificate disponibilitatile yachturilor, iar daca nu gasim nimic liber intre yachturile pe care noi le detinem, sau pe care le administram, contactam partenerii cu care lucram in mod constant. Intregul proces poate dura pana la 72h, termen maxim in care noi iti trimitem oferta.

Oferta trebuie sa cuprinda obligatoriu urmatoarele elemente:


Valabilitate – in principiu, termenul de valabilitate al ofertei este dat de timpul in care poate fi retinut pentru tine yachtul recomandat in oferta (vezi mai jos punctul Yacht). Dupa aceasta perioada, yachtul va fi ofertat catre urmatoarea cerere de oferta primita


Perioada – verifica mereu ca perioada din oferta coincide cu cea solicitata de tine. Se intampla ca niciun yacht sa nu fie valabil in perioada solicitata de tine, iar cel care scrie oferta sa iti sugereze o alta perioada. In oferta se va regasi propunerea, insa sa uite sa mentioneze specific in corpul mesajului catre tine. Exista cazuri in care se scrie oferta folosind o oferta anterioara, trimisa altei persoane si din greseala sa nu se modifice in formular perioada. De aici pot aparea probleme destul de complicate.


Zona de navigatie ­– de exemplu, Insulele Ionice, sau Insulele Sporade


Portul de Imbarcare/ Debarcare – Trebuie sa aveti specificat clar in oferta portul de unde plecati si unde va intoarceti. De exemplu, in Atena are cateva porturi mari destinate ambarcatiunilor de agrement si conteaza foarte mult sa stiti din care plecati pentru a va aranja transferurile. Lefkada are mult mai multe locuri din care puteti incepe vacanta pe yacht, iar daca nu veniti cu masina proprie, distante si de 10 km devin o problema, daca nu stiti de la inceput unde trebuie sa ajungeti


Grup – pentru cate persoane este valabila oferta. Daca esti persoana care organizeaza pentru intregul grup de prieteni si ati decis sa rezervati un yacht intreg, oferta se va referi la intregul grup, nu pe fiecare cabina in parte. In schimb, daca alegi sa mergi in vacanta doar cu partenerul, atunci cel mai probabil, vei rezerva una dintre cabinele yachtului. In acest caz, intreba neaparat CE SE INTAMPLA DACA NU VOR FI REZERVATE SI CELELALTE CABINE?


Yacht – prezentarea ambarcatiunii, cu toate specificatiile sale, NUMELE, NUMARUL SI PORTUL de inregistrare. Noi inseram in oferta noastra si poze ale ambarcatiunii pe care urmeaza sa petreci vacanta. Asigura-te ca numarul de cabine disponibile ale yachtului, acopera si cabina pentru skipper


Skipper – verificasa fie mentionat daca skipperul este inclus, sau nu. Este foarte important si am auzit situatii in care grupul a ajuns la yacht, dar nimeni nu avea permis de conducator de ambarcatiune cu vele si nici nu fusese cerut expres companiei de inchirieri. Iar in plin sezon, este destul de dificil de gasit unul experimentat. Mai mult, costurile sunt foarte ridicate. Un skipper in Grecia este platit cu 120 – 150 Euro/ zi + mese!


Garantia pentru inchiriere – FORATE IMPORTANT: In general, daca alegi o vacanta cu skipper inclus asigurat de catre firma organizatoare, garantia este achitata de catre aceasta, skipperul avand cea mai mare responsabilitate.


Costurile mari de reparatie sunt generate de accidente care tin de modul in care skipperul ia decizii si manevreaza ambarcatiunea. Ti se poate cere totusi, o suma de cateva sute de euro pentru garantia lucrurilor din interiorul yachtului, unde apar probleme, mai ales datorita echipajului (vesela, balamale, etc).


In cazul in care skipperul nu este pus la dispozitie de proprietarul yachtului, pentru orice yacht inchiriat se achita o garantie care va fi returnata la afarsitul vacantei. In functie de tipul de yacht, poate pleca de la 1000E si poate ajunge la 5000E pentru un catamaran. Trebuie sa ai un card, cu suma disponibila in cont. Garantia se blocheaza pe card de catre compania de inchiriere si se deblocheaza la predarea yachtului.


Este foarte important de stiut, ca poti plati O ASIGURARE pe garantie si astfel sunteti siguri ca nu pierdeti o suma mare de bani, in cazul unui eveniment neplacut. Pentru detalii despre asigurarea garantiei, ne poti contacta.


Pretul – Verifica sa fie mentionat pretul asa cum ai cerut, pe intregul yacht, pe cabina, sau pe persoana. De regula, pretul include si nu include urmatoarele, dar asigura-te ca este mentionat clar in oferta:


Pretul include:

 • Yachtul cu toate elementele de siguranta impuse de lege

 • Dinghy + motor dinghy (barcuta de transfer de la yacht la mal)

 • Skipperul (daca nu este specificat separat)

 • 1 set lenjerie pentru fiecare cabina

 • 1 set prosoape pentru fiecare persoana

 • Taxele portuare pentru prima si ultima noapte de ancorare

 • Un plin al rezervoarelor de apa

 • 2 butelii gas

Pretul nu include

 • Combustibilul consumat de yacht pe perioada vacantei

 • Eventuale taxe portuare pe perioada vacantei

 • MeseleAprovizionarea initiala cu consumabile(hartie igienica, de bucatarie, saci plastic pentru gunoi, bureti de vasedetergenti si orice altceva se considera necesar)

Ca idee, combustibilul pentru 7 zile in Insulele Ionice, pentru un yacht de 4 cabine intr-o saptamana in care s-a mers doar pe motor din cauza lipsei vantului, a costat 25 euro/ pers (150 euro/ intregul yacht), iar taxele portuare 40 euro/ yntregul yacht)

Luni o sa vorbesc despre skipper si ce trebuie sa stii cand alegi cu ce skipper mergi in vacanta!

56 views0 comments